سوالات متداول
در روش پرس سرد دقیقا همان روغنی که در بافت دانه کنجد وجود دارد استخراج می شود و به آن روغن بکر گفته می شود. از آن جا که در روش پرس سرد بر خلاف روش شیمیایی از مواد شیمیایی و حرارت بالا استفاده نمی شود، این روغن ارزش تغذیه ای بالایی دارد و مواد مغذی، ویتامین E و آنتی اکسیدان های طبیعی آن حفظ می شود.
این روغن باید در جای خشک، خنک و دور از تابش آفتاب و نور مستقیم(مکان تاریک) نگهداری شود.
*پخت و پز: بهترین روش استفاده از این روغن در پخت و پز غذاها است. به طور مثال با ریختن این روغن روی برنج و یا اضافه کردن در خورشت مصرف شود. *مناسب برای تفت دادن: روغن کنجد پرس سرد باید در حرارت های پایین و با مدت زمان کوتاه استفاده شود(تفت دادن). برای تفت دادن به روش مناسب به روغن های با نقطه ی دود بالا نیازی نیست. روغن کنجد بکر و یا سایر روغن های با نقطه دود متوسط دقیقا همان کاری را که به آن نیاز است انجام می دهند؛ البته به شرط آن که بر اجاق گاز خود نظارت داشته باشید.ابتدا مقدار کمی از روغن را حرارت دهید تا این که موج های کوتاهی در آن ایجاد شود؛ بعد از آن مواد را به آن اضافه کنید. مراقب باشید دما زیاد بالا نرود و روغن دود نکند.
- پخت و پز:
بهترین روش استفاده از این روغن در پخت و پز غذاها است. به طور مثال با ریختن این روغن روی برنج و یا اضافه کردن در خورشت مصرف شود.
- مناسب برای تفت دادن:
روغن کنجد پرس سرد باید در حرارتهای پایین و با مدت زمان کوتاه استفاده شود(تفت دادن). برای تفت دادن به روش مناسب به روغنهای با نقطهی دود بالا نیازی نیست. روغن کنجد بکر و یا سایر روغنهای با نقطه دود متوسط دقیقا همان کاری را که به آن نیاز است انجام میدهند؛ البته به شرط آن که بر اجاق گاز خود نظارت داشته باشید.ابتدا مقدار کمی از روغن را حرارت دهید تا اینکه موجهای کوتاهی در آن ایجاد شود؛ بعد از آن مواد را به آن اضافه کنید. مراقب باشید دما زیاد بالا نرود و روغن دود نکند.
بله این پدیده کاملا طبیعی است و ربطی به کیفیت روغن ندارد.
سلامتی بهایی دارد که باید آن را پرداخت! خالص بودن، بکر بودن و سالم بودن و ارزش غذایی بالای این محصول ، موجب بالاتر بودن قیمت این محصول شده است.
شاید مبالغه آمیز به نظر برسد که عده ای روغن کنجد را فساد ناپذیر می نامند. اما این روغن ماندگاری زیادی دارد که به وجود آنتی اکسیدان های طبیعی در آن برمی گردد و می توان ادعا کرد زمان ماندگاری روغن کنجد بکر، نسبت به سایر روغن های نباتی بکر بیشتر است. بهترین زمان مصرف روغن کنجد پرس سرد 18 ماه است.
مقاومت حرارتی روغن کنجد بکر، نسبت به سایر روغن های بکر بیشتر است و این پدیده به وجود آنتی اکسیدان های طبیعی و منحصر بفرد موجود در روغن کنجد بر می گردد. این روغن برای پخت و پز، سالاد و تفت داد ن مناسب است. تفت دادن یعنی استفاده از حرارت کم و برای مدت کوتاه بطوری که روغن به نقطه ی دود نرسد.
خیر ؛ این روغن بکر بوده و 100% خالص است.
افزودنی های روغن شامل طیفی از مواد است. اما افزودنی غالب که به ویژه در روغن های سرخ کردنی و برای بالا بردن مقاومت حرارتی روغن استفاده می شود انواع آنتی اکسیدان های مصنوعی و سنتتیک هستند.آتی اکسیدانهای تجاری معمولا مخلوطی از آنتی اکسیدانها به شکل مایع یا جامد هستند. انواع آنتی اکسیدان های سنتتیک رایج شامل TBHQ ، BHA، BHT و PG هستند.
بطری های روغن کنجد سپرسان طراحی خاصی دارد که از ویژ گیهای منحصر بفرد آن محل قرار گرفتن دست و در واقع دستگیره ی مناسب. و شکل خاص درب بطری برای سهولت استفاده از روغن است؛ که روغن به مقدار دلخواه وبه صورت کنترل شده ریخته می شود و از ریختن ناگهانی و زیاد از حد آن جلوگیری می شود.